Resepyssel

Publicerat 

Till Prisma kommer scouter från hela Sverige och för några av oss kan det ta flera timmar att resa till lägret. Men oavsett om din resa tar hela dagen eller mindre än en kvart vill vi att resan ska vara en del av själva lägerupplevelsen. Därför har vi förberett ett resematerial för alla scouter. Materialet består av ett A4 med fram- och baksida som varje kår kan skriva ut och dela ut till sina scouter.

Resepyssel

Utöver resepysslet vill vi även tipsa om andra aktiviteter som passar under resan:

 • Packa med repstumpar och öva på nya knopar. Om du glömt knoprepen hemma går det förstås lika bra med sisalgarn eller skosnören. Instruktioner finns kanske redan hemma i kåren, annars kan ni låna en bok på biblioteket eller kolla på Youtube.
 • Ta med nål, tråd och alla lägermärken du ännu inte hunnit sy fast på scoutskjortan eller lägerbålsfilten.
 • Läsa böcker eller tidningar – kanske gör ett besök på biblioteket innan du åker?
 • Lära känna andra. Det här kanske fungerar bäst om du åker tåg eller buss ihop med scouter från andra kårer, men kan också fungera för att lära känna personerna i den egna patrullen ännu bättre. Använd Prismas Våra vänner-bok
 • Leka reselekar. Det finns många olika lekar som fungerar bra när man reser och här har vi listat några förslag
  – Introtävling: Spela introt till en låt och se vem som först kan gissa vad låten heter. Om inte de runtom vill vara med och leka kan man använda hörlurar och ta tid för att se vem som är snabbast.
  – Tjugo frågor: En person ska tänka på ett ord eller en person, och de andra får ställa max 20 ja- och nejfrågor för att försöka lista ut vad eller vem det är.
  – Räkna tillsammans: En person börjar med att säga 1, en annan säger 2 och så vidare. Leken börjar om ifall två personer säger nästa tal samtidigt eller om det tar mer än fem sekunder innan någon räknar vidare. Se hur långt ni kan räkna tillsammans utan att behöva börja om.