Publicerat 

Material

Här finns filmer, affischer, flyers, bilder och logotyper för nedladdning.  Skriv ut och sätt upp på en anslagstavla, dela bilderna i sociala medier eller visa ett Prisma-klipp på en scoutkväll eller gudstjänst.


Pressmeddelande

Prisma – Equmenias nationella scoutläger 2019

Mellan 21 och 27 juli pågår scoutlägret Prisma i Mohed utanför Söderhamn. Prisma är ett nationellt scoutläger med deltagare från hela Sverige, från kåren Gällivare-Malmberget i norr till Lund i syd. Dessutom närvarar personer från Litauen och Kongo-Brazzaville.

Lägret arrangeras av Equmenia som är Equmeniakyrkans barn- och ungdomsorganisation. Sammanlagt närvarar runt 3 000 personer, både scouter, ledare och funktionärer. Senast Equmenia arrangerade ett nationellt scoutläger var Trampolin 2013.

På lägret sover scouterna i tält, lagar mat över öppen eld och bygger sina egna kök med slanor och sisalgarn. Under dagarna finns flera olika program och aktiviteter. Scouterna får bland annat göra hantverk med glasprismor, klättra på klättervägg, bada i sjön, fika på något av lägrets caféer och gå på andakt eller gudstjänst. Under tre av kvällarna anordnas ett stort lägerbål med show på den stora scenen mitt på lägerområdet.

Ett tema för lägret är att få scouterna att påverka och göra avtryck i sin omgivning. Detta gör de bland annat på onsdagen när det hålls en hjältedag där scouterna får åka in till Söderhamn för lägrets spårning. Under spårningen ska scouterna gå runt i patruller mellan stationer och utföra olika uppgifter på temat.

Även hållbarhet är ett återkommande tema, vilket märks bland annat i lägrets butik och matutlämning. I butiken säljs second hand-tröjor med ett unikt Prismatryck som trycks på plats i butiken. Till matutlämningen har scouterna med sig tomma lådor och kassar för att hämta mat i lösvikt i precis så stor mängd som kommer att gå åt.

Många av deltagarna reser till och från lägret med tåg. På vägen hit åkte två museitåg, ett från Hässleholm och ett från Göteborg, genom Sverige och hämtade upp scouter i olika städer. De släpptes av på en tillfällig tågstation vid Marmaverken mitt ute i skogen på gångavstånd från lägerplatsen.

Hemsida: prisma2019.se

Sociala medier: @Prisma2019

Kontaktperson: Linnea Hjelm, kommunikatör linnea.hjelm@equmenia.se

Bilder


Våra vänner-bok

Här finns ett enkelt häfte att skriva ut som fungerar som en ”Mina vänner-bok”. Den kan patrullen ha tillsammans och när de träffar nya kompisar så kan de fylla i den. Välj ett lite tjockare papper för att få den mer hållbar. Skriv ut båda sidorna, första sidan är häftets omslag och andra sidan är själva frågorna. Den andra sidan kan man kopiera dubbelsidigt och på så vis får man flera sidor till sin bok. Häfta sen ihop boken i ryggen.

Reklamfilmer

Klippen ligger även på Equmenias youtubekanal men finns också att ladda ner här.

Reklamfilmer

 

Affisch

 

Flyer

 

 

 

 

 

 

Bilder

 

Logotyper
Med text ”Equmenias nationella scoutläger”
Utan text. Denna logotyp används när den ska vara så liten att texten ”Equmenias nationella scoutläger” inte går att läsa tydligt.

 

PowerPoint

Prisma-PowerPoint

Innehåller information om Prisma och tomma bakgrundsbilder där du själv kan skriva lokal information.